Unohda nettitutoriaalit!

Kartoitustunti

Kartoitustunnilla saat ammattilaiselta rehellistä palautetta kuvistasi ja muutamia vinkkejä, miten ne voisivat olla vielä parempia.

95 €

kartoitustunti

Haluatko selvittää nykytasosi valokuvaajana?

Kartoitustunti on hyvä tapa aloittaa. Kartoitustunnilla selvitämme sinun kuviasi tutkimalla miten pääset taidoissasi eteenpäin. Saat ammattilaiselta palautteen kuviisi ja keskustelemme toiveistasi; mitä haluat kuvata ja minkä asioiden läpikäyminen ja oppiminen veisi sinua lähemmäksi tavoitettasi.

Kartoitustunnilla sinulle selviää, haluatko jatkaa valokuvauksen opiskelua yksityistunneilla. Todennäköisesti huomaat, että eteneminen yksityisopetuksessa kohti vielä parempia valokuvia on nopein tapa kehittyä. Ostaessasi kartoitustunnin jälkeen vähintään viiden tunnin kokonaisuuden hyvitämme sinulle puolet kartoitustunnin hinnasta.

Voit oppia täysin uusia asioita

Monissa asioissa on niin, että jos ei tiedä jotakin, niin ei tiedä, ettei tiedä. Muistan elävästi oman ensimmäisen päiväni valokuvauskoulussa. Opettaja havainnollisti ensimmäisenä valon ja varjon rytmiajatuksen. Olin aivan innoissani, en vain ollut koskaan tullut sitä aikaisemmin ajatelleeksi, vaikka olin opiskellut valokuvausta Amerikassa vuoden kouluaineena.

Näin voi käydä myös sinulle, opit asioita, joita et osannut kaivata. Kuvasta on helppo todeta, onko se omasta mielestä hyvä vai huono. Se, että osaa perustella miksi, onkin sitten jo ihan toinen juttu.

Perusjutut kuntoon

Kuvia voi arvioida monella tapaa. Usein puhutaan tyylistä. Se on ihan ok, mutta tietyt lainalaisuudet pätevät ihan perustellusti kaikkiin tyyleihin.

Valotus, valon suunta, valon rytmi, paikan valinta edellä mainitut huomioiden, rajaus, kultainen leikkaus, kohde, kohteen ympärillä olevat asiat, tarina, jonka ne yhdessä muodostavat.

Kaikkiin näihin voidaan vaikuttaa mm. kellonajan ja paikan valinnalla, rajauksella, kuvakulmalla, objektiivin polttovälin valinnalla, aukolla ja valotusajalla, vaikka käytössä ei olisi lisävalaisimia vaan vain sinä ja kamera. Kun perusjutut ovat kuvassa kunnossa, ei kuvaa tarvitse “pelastaa” säätämällä kuvankäsittelyohjelmassa nappuloita ääriasentoon.

Kartoitustunti voidaan järjestää valintasi mukaan livenä tai etänä, kumpikin vaihtoehto käy.

Pähkinänkuoressa

Aloittelija, harrastaja tai ammattilainen
Henkilökohtainen
Omien toiveidesi mukaan
Tämänhetkisen tason selvitys ja ammattilaisen palaute kuviisi.
Studiossa tai etänä
1 tunti: 95 € (sis. alv)

USEIN KYSYTTYÄ

Voiko käydä vain kartoitustunnilla?
Totta kai. Et sitoudu mihinkään tullessasi kartoitustunnille.

Voinko tulla, jos kuvaan vain puhelimella?
Tietenkin. Monet samat lainalaisuudet pätevät myös puhelimella kuvattuna.

Kuvaan jonkin verran työkseni. Onko tämä minua varten?
Arvioin mielelläni kuviasi ja annan palautteen niistä. Toisen valokuvaajan mielipide auttaa monesti kehittymään vielä paremmaksi kuvaajaksi. Kaikki voivat kehittyä työssään ja itse ei usein näe sitä mitä joku toinen näkee.

Miten tilaan kartoitustunnin?
1. Osta palvelu verkkokaupassa.
2. Jätä yhteystietosi oston yhteydessä.
3. Otamme sinuun yhteyttä.
4. Sovitaan yhdessä, milloin ja missä tapaamme.